San Francisco

Hallå bloggen. Heheh
Nu ligger vi på hotellrummet i San Fran och ska snart sova, imorgon bär det av mot Yosemite och sedan Bakersfield dr vi ska sova för att dra vidare till Las vegas osv.

Igår kom vi till san fran och vi kollade på golden gate bron, lombard street osv. Idag har vi vart i muir Wood för att kolla på stoora träd. Vi skulle åkt till alkatraz men tror ni inte att det var slutsålt?! Självklart !

Jag är gladare än ett litet barn över att få träffa min family igen. Var längesedan! Nu ska jag nana, puss.


Jul

Julen här har vart riktigt mysig ! Den 24 hade vi fest här hemma, mexikans mat, vin och mingel. Mycket mysigt! Åkte med barnens kusiner Robert och Justin hem efter festen för att kolla på film, kommer inte ihåg vad den heter, men dålig var den ! Sedan körde Robert hem
Mig och jag vaknade runt 7 dagen efter för att det var dags att öppna paketen.

Kidsen blev glada för sina saker! Jag Fick ett par pärlörhängen av mamma och pappa USA och av barnen lite body lotion från body shop. Gullegull. Efter det myste vi runt i våra pyjamasar och sedan drog vi till kyrkan.

Efter kyrkan brummade jag bort till flygplatsen för att äntligen hämta upp min kära familj ! Tror ni jag lipade? Självklart haha. Vi checkade in på hotellet och drog sedan ner till long beach för att käka julmiddag hemma hos mig . Kalkon ! Det var väldigt trevligt och kul att presentera dem för alla. Pappa skulle flyga in vid 7 för han fick ta ett annat flyg , så planen var att han skulle hyra bil och komma ner till oss och hämta mamma och Co., men eftersom de vart vakna i 27 timmar körde jag hem dem och mötte upp pappi på hotellet och drog sedan hem för att sova igen. Jag ska jobba ett par timmar idag nämligen, och de skulle shoppa lite osv . Imorgon drar vi till san fransiscoooo!

God jul på er !


Dan före 24 & 25

Känns som att här i USA kan man inte riktigt säga dan för doppare dan, eftersom de har Christmas eve den 24 och Christmasday den 25.. Lite lurigt.. Iallafall, igår kom min värdmammas släkt hit. Vi alla trodde de skulle komma ner idag fredag, men ikke. Morfarn knackade på dörren vid två och satt och sov på en köksstol 15 min senare hehe. Så just nu är huset fullt, jag bor inte i mitt egna lilla hus när de är här för det lånar morfarn. Så jag delar just nu rum med pojkarna. Väldigt mysigt att vakna upp i huset faktiskt.

Imorgon är det ju som sagt christmaseve här och då blir det fest i huset . På söndag blir det paketöppning och dubbelfamiljemys för min del. Ska åka och hämta mina skruttar på lax och visa upp dem för min familj här! Känns overkligt. Bra julklapp !


Ikea

Idag drog jag till Ikea som jag tycker borde skämmas lite. Jag tänkte köpa lite glögg och annat svenskt julskoj man kan visa för sin amerikanska familj. Tror ni ikea hade det jag ville ha? Nej ! Självklart har de slutat sälja svenska produkter såsom typ Marabou osv. De har bara sina egna skitikea produkter. Fattar ni vad de förlorar på det haha. Köpte lingonsylt gräddsås och ett ljus. Värt att dra fram och tillbaks för det. Men neej, jag är inte bitter. För det är bara 4 dagar kvar tills pussgurkorna från Sverige kommer hit hehe. Köss


Västerås

Min bästa vän här i staterna har lämnat mig och vårt gäng för att åka hem över jul. Vad är det för stil? Känns absurt att säga bästa vän eftersom vi bara känt varandra i fyra månader. Men vafan, hon är faktiskt det. Känns som vi känt varandra längre än så. Ska bli skoj att visa upp apan för min familj efter jul.


Tomten

I fredags åkte jag och min familj ner till fashion Island som är ett flott köpcentrum i Newport beach för att säga hej till tomten. Den yngsta tjejen var sjukt exalterad men när det väl var dags att sitta i tomtens knä brast allt. Hon och den yngsta killen började gråta, eller ja skrika och gråta på samma gång. De var inte klokt vad rädda de var för gubben i rött!

Efter när vi satt och käkade frågade min värdpappa den lilla killen " do you wanna see Santa? " varpå han nästan började gråta och sa nooo ! Haha mycket sött.

Den yngsta tjejen är väldigt kräsen gällande mat. Hon är även ett stort fan av en seriefigur som heter Dora plus att hon gillar prinsessor osv. Tror ni jag och även hon vart glad när jag hittade pasta kyckling soppa ala Dora på taget?!


Lusse lelle


Watch your step bedroom eyes.

Den här helgen har vart en av de bästa, lägger den bland samlingen på saker man kommer komma ihåg för livet.
Jag och mina vänner var inbjuda att lussa på en privat fest nere i Newport beach. Vi drog ner lite tidigare för att åka till ett mall och julhandla lite. Efter det drog vi till festen. Jag tror att vi alla hade föreställt oss att medelåldern på festen skulle vara ganska hög, men vi blev överaskade när alla var runt 25/30. Vi bev hyffsat nervösa och speciellt jag eftersom jag skulle hålla ett "tal" för att berätta lite vad lucia egentligen är. Från det att vi kom in i huset, innan lussandet, efter och tills det att vi drog hem ville folk, detvillsäga killar och män ta kort med oss. Vart man än gick vände sig folk om och sa att man var vacker osv osv. " Där är ju svenskorna ". Det var helt galet, jäkligt kul och första gången i mitt liv man kännt sig riktigt snygg. hahah. Man hörde folk prata om oss nör man gick förbi. Sjukt !
Lussandet gick hyffsat, vi skulle sjunga i 15 min, men efter 2 låtar började vi tappa folk. Det gick bra tillslut och de tyckte vi var bra. Speciellt värdinnan! Hon var underbar! Mitt tal gick bra, jag var nervös som aldrig förr. Fick ju snacka i mikrofon osv.. Men jag är nöjd ! Gratis sprit, mat och plus att vi tjänade 70 dollar var på att vara snygga och sjunga lite !
Jag pratade med en kille som jag ska gifta mig med. Tror ni jag komer ihåg hans namn? Inte alls. Herregud vad snygg han var !

Klipp klipp

Herregud , äntligen fick jag ringt och bokat en tid för mitt hår som behövt klippas ett tag nu. Ska även göra slingor vilket kommer bli göött !

I helgen, på Lördag ska vi ha ett luciatåg på en privat fest i newportbeach. Det kommer bli kul men även lite nervöst eftersom vi bara är några få. Och nästa vecka kommer några jobbiga jäklar hit. Hehehhe. Nej skämt och sido, jag längtar efter dem. Vill inte tänka på hur mycket jag kommer gråta när de far hem igen bara.


Ugly

Hahah


Körkort

Igår fick jag hem mitt kaliforniska körkort. Aj aj aj vad jag ser ut. Riktigt ugly, äldsta killen här hemma höll med mig haha. Jag är så van att man inte får le på sådana kort men såklart får man det här, vilket jag inte visste. Tills efter..
Kanske lägger upp en bild bara för att ni ska få skratta lite där borta i Sverige. För här får man tydligen skratta även på körkortet.

Jag håller på att göra egna bars till barnen. Är liksom en salig blandning av havregryn, jordnötssmör, russin, honung, vanilj osv osv. Man kan stoppa i lite vad man vill faktiskt. Hoppas de hissar dem med än dissar dem.


Regn

Idag regnar vi bort här i Cali, jag ligger i soffan med lillskrutten och kollar på elmo. Mys!


Santa monica

Hallå Göteborg. Idag vaknade jag upp hos Kristine efter att vi hjälp till på Ebbas värds föräldrars julfest. Det var kuul. Kakor överallt plus en livs levande kille som lagade tacos på bakgården. Det var gott men inte klokt vad starkt det var. Och då gillar jag stark mat, men det var inte ok.

Vi käkade iallafall frulle jag och Kicki sedan drog vi till Santa Monica för lite shoppande. Jag köpte lite göttigt till mig själv men även lite julklappar till kidsen. Hittade en peeerfekt present till ena tjejen. Hon kommer bli så glad !

Nu är det bara 13 !! Dagar kvar till Mammi och Co. Är här. Kan inte riktigt tänka på annat these days. Här är iallafall lite bilder från partyt ! Alla tycker jag och Ebba är lika, som tvillingar. ?!


Jul jul strålande jul

Igår klädde vi granen här hemma, det var mysigt och jag fick julkänslor för första gången. Svårt att få det när det som idag är 21 grader. Vi har pyntat hela gaalet här runt vårt hus, kolla bara på den uppblåsbara tomten på bilden här nere. Vi är ju inte ensamma om att gå helt crazy med dekorationerna här i USA. Lite kul tycker jag ändå. De tre första bilderna är från oss och resten är andra hus osv.

Snart ska jag dra iväg för att hämta upp norskan för vi ska dra till Ebba på Holliday party. Wooop wooop . Ska bli kul, vi ska hjälpa till att servera eller något men det blir kanonkul det med !

Ska lägga upp bilder från lucian snart med ! Pusss


2011-12-08

Kör en liten snabb sammanfattning från i helgen. I fredags fyllde min ena tjej år. 8 år, hon hade kalas på en rullskridskorink. Jag och hennes kusin som är 17 och supergo åkte med och gled runt på rullskridskor. Det var första gången jag stod på ett par sådana men det var lika kul för det. Födelsedagsbarnet var nöjd och hon fick massor av paket. Vi drog hem och jag blev upphämtad av Freja, Ebba och Sofia. Vi drog till Kristines värdmormor och morfar för att käka middag och fira sötis sofia som blivit en gammal kärring. Det var myys. Vi slaggade där för att vakna upp på lördagen och baka lussekatter, pepparkakor och laga köttbullar. Fler tjejer tillkom och vi hade senare på kvällen "svenskt julbord" Det var en löjligt mysig dag. På söndagen var det dagen som vi alla väntat på, nämligen SVENSK JULMARKNAD OCH DÄRMER LUCIAUPPTRÄDANDE !! Vi kom dit vid nio och vi hade två föreställningar, 12 och 3. Vi såg en del svenska "kändisar" där. Blandannat Bingo Rimer med frugan Katrin och bebben. Anna Anka och massa andra Hollywoodfrugor. Jag såg även skådespelerskan Helena Mattsson och hennes syster. Det var helt enkelt kul ! Min värdpappa och de två äldsta barnen kom och kollade runt lite, de missade tyvärr uppträdandet men de gillade marknaden. Även några från mitt och Sofias innebandylag kom för att kolla på oss. I veckan har det inte hänt alltför mycket. Jag väntar fortfarande på att LA boxing ska öppna, vilket de skulle gjort för två veckor sedan.. Skumt. Jaja jag springer lite på vårt löpband i garaget i väntan på detta. Idag fick jag brev från farmor och farfar. Satt och läste det när den lilla killen knaprade på lite kex. Farmor skrev att de saknar mig väldigt mycket, jag började såklart gråta och då kom han fram och höll mitt huvud i sina händer och sa kaaro, sedan kramade han mig. Världens sötaste. Igår var jag med Sofia och hennes två killkompisar från Sverige. De var roliga ! Var så nära på att boka med en resa till vegas imorgon över helgen, men min magkänsla hängde inte på så jag får ta det en annan helg. I helgen ska Ebbas värdföräldrar ha fest. Vi ska vara där ! Kuuul. PUSS hoppas ni får mycket snö !

Birthday

Jag har vart här i tre månader nu. Herregud! Känns som det är längre för tiden går så snabbt, man anpassar sig väldigt fort till livet här, skapar sig liksom ett hem här också.

Jag trodde vänner biten skulle vara svårast, men den har vart enklast. Kanske för att jag "tog över " Caroline 1s vänner. Anyway så är jag väldigt glad att jag har dem, ett väldigt fint gäng. Helgen ska vi spendera ihop med julbak , födlsedagsfirande och luciauppträdande. Sofia fyllde nämligen år i måndags.

Och idag fyller även ett av mina barn år, hela 8 år blir hon . Hon ska ha sitt kalas på en rullskridskor bana ( sådana med fyra hjul ) det ska bli kanon kul ! Aldrig rullat på sådana förut. Får se hur det går hehe


Wäwäw

Oh My god som min treåring sa igår. oh My god Sofia är äntligen på amerikansk mark igen. Det gör mig happy! I helgen ska vi riktigt jula till det jag och brudarna. Det blir julbord och julbak födelsedagsfirande av soffan plus luciauppträdandet. Tjohooo.